Yeşil mercimek çorbası

Yaz kış severek yediğimiz ve her yönden doyurucu olan çorbamızı önceleri tel süzgeçten ezerek yediriyordum neyseki artık az az yemeye başladı :))
Yeşil mercimeğin faydaları saymakla bitmiyor bu da daha sık yapmak için can attırıyor tabi ;)) biz bunun yemeğini de yaparız ve yoğurtla yeriz off off muhteşem bir öğündür.
Bu çorbamızıda aslında erişmeli falan yapıyoruz ama tabi bu yuşiralaşmış tarifi olacak..


Folik asit deposu olarak değerlendirilen yeşil mercimek, osteoporozda, hamilelikte, diyabet, kanser ve kalp hastalıklarında oldukça faydalıdır. Haftada tüketilen besinlerin içinde en az 4 defa yeşil mercimek olmasının sayısız faydası bulunmaktadır. B grubu vitaminleri, aminoasitler yönünden zengin olan yeşil mercimeğin uygun koşullarda pişirilmesi ve besin değerlerini koruması oldukça önemlidir. Pişirme sırasında içine kereviz yaprağı, kuru soğan, biber gibi ilavelerle besleyiciliğini ve lezzetini destekleyebilirsiniz. Diyet yapanlar içinde bir hatırlatma yapalım. Bir tabak yeşil mercimek yemeği 230 kaloriyken, 2 dilim pizza 450 kalori, bir hamburger 500 kaloridir. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin tercihi olmalıdır. Hem kalorisi düşük, he de doyurucu özelliği daha fazla olan bu yararlı yiyeceğe sofralarınızda yer açmalısınız. Gaz sorununa çare olarak, pişirirken içine kimyon koyabilirsiniz ya da yeşil mercimeği pişirmeden önce ılık suda kabartabilirsiniz.
  
Ve tarifimize geçebiliriz

1,5 bardak yeşil mercimek
4-5 kaşık şehriye (seçim size kalmış)
1 adet küçük soğan 
2 diş sarımsak
1 küçük havuç
1 domates
Tereyağ 
Nane
Su


 Öncelikle mercimekleri ve havucu rendeleyip düdüklüde 15 dk haşlıyorum,bir tavada soğanı küçük küçük doğrayıp pembeleştiriyoruz,sarımsakları koyuyoruz naneyide ve rendelenen domatesi ekleyip pişiriyorum şehriyeleri de ekleyip tüm malzemeyi birleştirip şehriyeler pişene kadar kaynatıyorum sonrasında bayıla bayıla içiyoruz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...